Hackathon

Unleash your inner maker powers

to build one of the most exciting IoT products

that can solve the nation’s real problems!

RIoT Hackathon is a fun, exciting hackathon session where you and your team learn, build, and share IoT projects over the course of two days in a fun, collaborative environment. By the end of the hackathon, you and your team’s projects will be scored by the judges and the one with the highest score will become the winner.

Registration is OPEN FOR ALL and FREE OF CHARGE! RIoT Hackathon will be held for two days in Bandung, Indonesia on August 25 to 27, 2017.

Soft-Launch from

Surprise, surprise!

As makers ourselves, we know you love surprises, so we’ll have a pleasant surprise for all makers attending RIoT Hackathon from our wonderful sponsor Cytron Technologies!

We guarantee their surprise is a delight for makers, so if you’re wondering what it is, just be present during hackathon!

What You’ll Get

 Agenda

Time Duration Programe
09.00 – 09.30 45 mins Open Gate
09.30 – 09.40 10 mins Sing: Indonesia’s Anthem and Malaysia’s Anthem
09.40 – 10.00 20 mins Republic of IoT 2017
10.00 – 10.30 30 mins Official Opening from Kominfo
10.30 – 10.45 15 mins Keynote Speaker from General Electrics Indonesia (CEO; Handry Satriago)
10.45 – 11.00 15 mins Keynote Speaker from PT Telkom (Dir.DSP David Bangun)
11.00 – 11.30 30 mins Soft launch Cytron Marketplace
11.30 – 11.40 10 mins Opening Notes from Indigo Creative Nation (Managing Director; Ery Punta)
11.40 – 12.15 35 mins Opening notes from Organizers and Supporters: Cytron, DycodeX, Makestro and MyIoTC
12.15 – 12.30 15 mins The Hackathon Start!
12.30 – 13.30 60 mins Lunch Break
16.00 – 17.00 60 mins Memilih Karir di Era Industri 4.0 by M Singgih ZA (Codepolitan)
19.00 – 20.00 60 mins Break (Shalat, Dinner)
30 mins Entertainment
Continue Hacking
Time Duration Programe Speaker
04.30 – 05.00 30 mins Shalat Shubuh
06.30 – 07.00 30 mins Breakfast
10.00 – 10.30 60 mins The Hackathon End
10.30 – 12.00 90 mins Judges Visit
12.00 – 12.45 60 mins Lunch Break
12.50 – 13.05 15 mins Top 10 Anouncement
13.05 – 13.15 10 mins Technical Brief for Top 10th
13.15 – 14.15 60 mins Pitching Top 10th
14.15 – 14.45 30 mins MC Bridging + Entertainment
14.45 – 15.00 15 mins 3 Winner Anouncement
Penyerahan Hadiah
15.00 – 15.10 10 mins Keynote speaking from Telkom Dinoor Susatijo
Closing Ceremony Attraction by Makestro
Closing and Mingle

The Chosen Hacklethes

(In no particular order)

  • Sang Surya Dev
  • Liquid
  • AIM
  • Tenggelamkan!
  • Comrades
  • CIKUR
  • Roboman
  • Ex
  • WS Teknologi
  • Robocrot
  • Buah Batu
  • Catatan Ngopi
  • SMAKIN
  • Deadliner
  • Kontrakan 007
  • Caugedang
  • 3nity
  • Ex-Athlete
  • DIGIGID
  • SaungDuino
  • PUHA
  • Makestro Paratronic
  • CE Curity
  • Markir.In
  • Ezter
  • Sikat
  • Millenial
  • Don’t Think It
  • E-Bengkel
  • GO-WIWI